top of page

BIOGRÁFIA

FORMÁCIÓK

    HESZ ÁDÁM/HESZ ÁDÁM AKUSZTIK

      Tagok: Vikukel Dániel, Takács Bálint, Tenki Dániel,              Harmati Máté, Kovács Kristóf

    ULBERT-HESZ PROJECT

      Tagok: Ulbert Ferenc, Gébert Attila, Takács Bálint,               Eged Márton             

    HIP-HOP

       Day, Tkyd, Antal, Rawmatik, Bandezan

LEMEZEK

       Better days and better nights - Ulbert-Hesz Project

       Körforgás LP - Hesz Ádám Akusztik

 

DÍJAK

       20. Peron Music tehetségkutató verseny: 1. hely

             Ulbert-Hesz Project

       American Songwriting Awards: Finalista

             Forbidden love: Ulbert F., Hesz Á., Csöndör L.

Akikkel eddigi pályafutásom során zenéltem már:

    Jazz-Blues-Folk: Ulbert Ferenc, Szabó Tamás, Kepes Róbert, Mezőfi 'Fifi' István, Berta Alexandra, Fekete Jenő, Szalay Tamás, Farkas Péter (Bubu), Földesi Attila, Bazsinka Misi, Horváth Misi, Muzsnyai Márti, Csizmás András, Feke Zsolt, Vas András, Herman Péter, Peresztegi Csaba, Tóth József, Csendes Csaba, Lihi Réka

    Hip Hop: Tkyd, Day, Antal, Siska Finuccsi, Norba, Rawmatik, Bandezan, Jónás Gabó, Poór József, Szilágyi István

"Szobámat nem zárja senki, egyedül lakom benne rég. A falon sosem lógott semmi, az ürességtől mégis szép. Az üveg mindig a jégen táncol, pedig nemsokára nyár. Üldögélek itt most csendben, egy vörös száraz bor után."

Egyik első dalom kezdő sorait olvastátok az imént, melynek címe "Este otthon". Úgy gondolom ez a néhány mondat alkalmas arra, hogy kicsit közelebb kerülj hozzám és a zenéimhez.

86-ban születtem, Szekszárdon, majd Pakson nőttem fel. 8 éves koromban kerültem először zene közelébe, amikor gitározni kezdtem tanulni. 17 évesen kezdtem énekelni, ez idő tájt kezdtünk Ulbert Ferenccel együtt zenélni, akivel később megalapítottuk az ULBERT-HESZ PROJECTET, amely formációval a mai napig alkotunk és koncertezünk. Első nagylemezünk, "Better days and better nights" néven jelent meg 2009-ben, 20 vendégzenész barátunk közreműködésével.

Időközben egyetemi tanulmányaim miatt Budapestre költöztem, a zene pedig egyre központibb része lett az életemnek. Akkoriban kezdtem el dalokat- és szövegeket írni. Ekkor a SWEET HOME nevű zenekarunkkal jártuk az ország borfesztiváljait és játszottuk a bluest.

2011-ben Okleveles Élelmiszermérnökként diplomáztam a Budapesti Corvinus Egyetemen. Fél évet tanultam Valenciában egy nemzetközi program keretein belül, ahol számos emberi és zenei tapasztalatra tettem szert.

2015-ben alapítottam meg saját formációmat a HESZ ÁDÁM AKUSZTIKOT, melynek ötlete régóta foglakoztatott. Számos saját szerzeményemet keltjük életre koncerteken, nemrégiben kiadtunk egy négyszámos kislemezt, KÖRFORGÁS néven. 2018-ban szerződést kötöttünk a Magneoton kiadóval, majd szárnyaik alatt elkészült a 'MICSODA LÁNY', 'BÓDÍTÓ', 'MONO VAGY SZTERÓ' és a 'NEM VOLT VÁLASZTÁSUNK' című dalunk. 

Úgy gondolom, hogy a művészetet, így a zenét sem érdemes határok közé préselni, ezért évek óta alkotok olyan elismert hazai underground előadókkal, mint Day és Tkyd.

Dalaim a bluesból, jazzből, népzenéből, illetve a sanzonokból táplálkoznak. Műfajként: POP, INDIE POP/FOLK.

cover körforgás back
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page